Szeged
 jogsi@szelveszautosiskola.hu
 (+36) 30/894-2690
   
Békéscsaba
 info@szelveszautosiskola.hu
 (+36) 30/561-1364

Szélvész Autósiskola

Tachográf képézés

Képzésünk célja, hogy a gépkocsivezetők és üzembentartók számára pontos, egyértelmű információkat szolgáltatni a vezetési- és pihenőidőkre vonatkozóan, valamint a tachográf készülékek (digitális, analóg) használatával kapcsolatban, megfelelő törvényi háttérrel kiegészítve. A 124/2005. (XII.29.) a GKM rendelete alapján az üzembentartónak kötelessége gondoskodni, hogy a tachográffal ellátott gépjárművet kizárólag olyan személy vezetheti, aki rendelkezik az ehhez szükséges tachográf ismeretekkel. Képzésünk célja, hogy Ön minél többet megtudjon a tachográfokról, hogy elkerülje a hatósági büntetéseket!

Képzés tartalmazza:


Képzés időtartama: 4 óra

A kamionok és tehergépkocsik vezetését komoly törvényi előírás szabályozza.
Szigorú rendelkezések szólnak arról, hogy milyen időközönként és milyen hosszan kell pihenőt tartania a sofőrnek. Ennek ellenőrzésére szolgál a tachográf.


Mik a tachográf előnyei?


A tachográf beszerzése azonban önmagában nem elegendő. A sofőrnek meg kell tanulnia annak megfelelő használatát is.iskolánk tachográf képzése. Tanfolyamaink során elsajátíthatja a műszer kezelését és a hasonlóan fontos törvényi szabályozással kapcsolatos ismereteket is. Keresse fel a Szélvész Autósiskolát a megadott elérhetőségeinken és érdeklődjön a tachográf képzés felől! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!